Hvilken dyne skal jeg vælge?

Kapok, uld, majs eller dun? 

Vi har fire forskellige typer dyner her hos my copenhagen kid og de kan alle forskellige ting. 

Oversigt over dyner til babyKort fortalt

Kapok (God): Kapok har SÅ mange gode kvaliteter. Kapok er temperaturregulerende, allergivenlig, økologisk og bæredygtig. Kapokdynen kan føles lidt vattæppe-agtig (dog meget blødere) men er ikke så luftig, som dyner med andet fyld. 

Majsfiber (God): Blød og fluffy (og miljørigtig) dyne der minder om en "almindelig" dun-dyne. Den er mere luftig end kapokdynen, men ikke nær så lækker som ulddynen og dundynen.

Moskus dun (Premium): Super lækker og luftig luksusdyne som falder blødt omkring dit barn. Den er behagelig og har god varmeisolering.

Dyne med uld (Premium): Eksklusiv og lækker, lækker dyne med den fineste, økologiske Merino uld og med et silkeblød og 100% GOTS certificeret betræk. Super luksus!

Dyne med kapok - lidt længere fortalt

Hvis du vil være sikker på, at putte dit barn i det mest økologiske, bæredygtige og allergivenlige materiale, der nærmest findes på denne jord, så sig hej til Kapok.

Kapok er et 100% økologisk, allergivenligt og blødt naturmateriale. En dyne med kapok er varmeregulerende og svedtransporterende, så barnet er sikret en tør og behagelig søvn hele natten igennem.

To afgørende punkter

Kapokdynen kan føles lidt vattæppe-agtig (dog meget blødere) men er måske ikke så luftig, som dyner med andet fyld. Dynen kræver at du har en tørretumbler, når du en sjælden gang skal vaske den.

Cocoon babydyne med merino uld

Dyne med Merino uld

Vores mest eksklusive soveprodukt er Cocoons uld-dyne. Dynen er lavet af den fineste, økologiske Merino uld med et silkeblød og 100% GOTS certificeret betræk. 

Merino uld er ikke kun et vintertilbehør. Uld har en fantastisk evne til at hjælpe kroppen med at regulere temperaturen. Uldens isolerende hule fibre skaber en termoregulerende effekt der sørger for, at fugten konstant kan passere igennem. 

Kapok vs. merino uld

Sammenligner du kapokdynens egenskaber med uldens, kan de se næsten ens ud og hvorfor så betale det dobbelte for en uld-dyne?

Jo altså, når du holder de to dyner i hånden er der en verden til forskel. Dynen med merino uld er bare luksus, luksus, luksus og det er du ikke i tvivl om, så snart du mærker den tykke, lækre og bløde dyne. Her fornemmer du virkelig, at du betaler for et høj-kvalitetsprodukt som kan holde i mange år eller til flere børn. 

I modsætning til kapokdynen smyger ulddynen sig let om kroppen og kan som sagt bruges året rundt. 

Dyne Amazing Maize

Blød og lækker dyne fra Cocoons miljøvenlige Amazing Maize serie med betræk i økologisk bomuld. Amazing Maze dynen er nok den dyne, der minder mest om en "almindelig" dun-dyne. Den er mere luftig end kapokdynen, men ikke nær så lækker som ulddynen og dundynen.

Materialet er 100% nedbrydeligt og genanvendeligt, fremstillet af den overskydende majsstivelse fra majsproduktion. Majsfibre gør, at produkterne er vandafvisende, allergivenlige og temperaturregulerende.

Puden er den slags, som man synker lidt ned i uden at ramme bunden og uden at ens hoved ligger ovenpå ligesom på en luftmadras eller meget hård pude. Helt perfekt, hvis du spørger mig.

Dyne med moskus dun

Nyeste skud på stammen er Konges Sløjd dyne med det fineste fyld af moskus dun.

Dynen er let og luftig og falder blødt omkring dit barn. Den er behagelig og har god varmeisolering. Dynen er både fugtabsorberende og temperaturregulerende og passer til børn der både fryser og sveder let. 

Er du allergiker, vil jeg dog anbefale en anden dyne end dun-dynen.

Dynen er fyldt med 90% dun og 10% fjer. Det er fjerene der vejer og giver tyngde og dunene der varmer. Dundyner har en lang levetid.