Hvilken dyne skal jeg vælge?

Kapok dyne og pude fra Cocoon Company

Hvilken dyne skal du vælge? 

Vi har tre forskellige dyner her på blogshoppen og de kan tre forskellige ting, så du skal bare tænke lidt over, hvilket behov du har og så giver valget forhåbentlig sig selv. Oversigt over dyner til babyDyne med kapok

Hvis du vil være sikker på, at putte dit barn i det mest økologiske, bæredygtige og allergivenlige materiale, der nærmest findes på denne jord, så sig hej til Kapok.

Kapok er et 100% økologisk, allergivenligt og blødt naturmateriale. En dyne med kapok er varmeregulerende og svedtransporterende, så barnet er sikret en tør og behagelig søvn hele natten igennem.

Kapok fiberens vandafvisende egenskab gør dynen modstandsdygtig overfor bl.a. husstøvmider, og dynen er dermed 100% allergivenlig.

To afgørende punkter

Kapokdynen kan føles lidt vattæppe-agtig (dog meget blødere). Dynen kræver desuden at du har en tørretumbler, når du skal vaske den.

Cocoon babydyne med merino uld

Dyne med Merino uld

Vores mest eksklusive soveprodukt er Cocoons uld-dyne. Dynen er lavet af den fineste, økologiske Merino uld med et silkeblød og 100% GOTS certificeret betræk. 

Merino uld er ikke kun et vintertilbehør. Uld har en fantastisk evne til at hjælpe kroppen med at regulere temperaturen, idet uldens isolerende hule fibre skaber en termoregulerende effekt der sørger for, at fugten konstant kan passere igennem. 

Kapok vs. merino uld

Sammenligner du kapokdynens egenskaber med uldens, kan de se næsten ens ud og hvorfor så betale det dobbelte for en uld-dyne?

Jo altså, når du holder de to dyner i hånden er der en verden til forskel. Dynen med merino uld er bare luksus, luksus, luksus og det er du ikke i tvivl om, så snart du mærker den tykke, lækre og bløde dyne. Her fornemmer du virkelig, at du betaler for et høj-kvalitetsprodukt som kan holde i mange år eller til flere børn. 

I modsætning til kapokdynen smyger ulddynen sig let om kroppen og kan som sagt bruges året rundt. 

Dyne Amazing Maize

Blød og lækker dyne fra Cocoons miljøvenlige Amazing Maize serie med betræk i økologisk bomuld. Amazing Maze dynen er nok den dyne, der minder mest om en "almindelig" dyne. Den er mere "fluffy" end kapokdynen, men ikke næ så lækker som ulddynen.

Materialet er 100% nedbrydeligt og genanvendeligt, fremstillet af den overskydende majsstivelse fra majsproduktion. Majsfibre gør, at produkterne er vandafvisende, allergivenlige og temperaturregulerende.

Puden er den slags, som man synker lidt ned i uden at ramme bunden og uden at ens hoved ligger ovenpå ligesom på en luftmadras eller meget hård pude. Helt perfekt, hvis du spørger mig.

Min egen favorit

Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg vælge en dyne med merino uld, fordi den er så lækker, så lækker sammen med en Amazing Maize hovedpude. Hovedpuden er sådan en man synker lidt ned i uden at synke helt ned og uden at ligge ovenpå, som om man ligger på en luftmadras. Det synes jeg er den perfekte kombi, men det er jo 100% min egen mening.