Slyngevuggen FAQ

SLYNGEVUGGEN

Hvor meget må babyen sove i slyngevuggen?

Din baby må som udgangspunkt sove i slyngevuggen lige så meget, som der er behov for. Men alle børn er forskellige. Gå efter din egen mavefornemmelse eller spørg din sundhedsplejerske til råds, hvis du er i tvivl.

Må min baby sove i slyngevuggen om natten?
Ja, din baby må gerne sove i slyngevugge om natten, indtil han eller hun selv kan vende sig om. Når din baby kan det, er der en risiko for at han eller hun kan komme ud af vuggen uden du lægger mærke til det.

Må en slyngevugge bruges til nyfødte?

Ja, det må den gerne. Slyngevugger er designet med udgangspunkt i spædbørn og til at understørre udviklingen af deres krop og muskler. 

Er det en dårlig vane at vænne barnet til at blive vugget?

Når barnet bliver vugget op og ned fører det ofte til at pulsen sænkes, de falder til ro og ofte videre i søvn. Søvnen er et helt basalt behov og essentielt for barnets trivsel og udvikling. Hvad der virker i dag, virker ikke nødvendigvis i morgen, så gå efter din mavefornemmelse.

Hvor længe kan baby bruge en slyngevugge?

Fra 0-2 år eller op til 15 kg.

Jeg har selv brugt slyngevuggen til mine børn var omkring 8 måneder gamle.

Hvor længe de kan bruge en slyngevugge afhænger ikke så meget af din babys størrelse eller alder, men mere af aktivitetsniveauet.

Fra de er omkring 4-6 måneder begynder de gerne at rulle fra ryg til mave eller sætte sig op og så er det tid til at overveje, om slyngevuggen stadig er sikker at bruge. 

Kan slyngevuggen afgive metalsplinter?

Sikkerhedsstyrelsen har skrevet en artikel, hvor de fortæller det forfærdelige, at nogle børn har fået metalsplinter i øjnene, mens de lå i en sansegynge eller slyngevugge. Splinterne er opstået ved friktion på de steder, hvor metal møder metal.

Slyngevuggerne fra Nature’s Sway og Nonomo er 100% sikre. Hverken Nature’s Sway eller Nonomo har registreret ét eneste tilfælde, hvor deres ophæng har forårsaget afgivelse af metalsplinter i de hhv 25 og 10 år firmaerne har produceret slyngevugger - og det synes jeg egentlig er et bevis i sig selv.

Begge slyngevugger, og de medfølgende dele, har bestået de strengeste test for at vi må sælge dem her i Danmark.

 

Hvordan hænger jeg slyngevuggen op?

Det kan du se her

 
Hvad er forskellen på slyngevuggen fra Nature's Sway, Nonomo, Moonboon og alle de andre?
  • Slyngevuggen fra Nature's Sway er den originale slyngevugge. Altså dem, der opfandt konceptet "Slyngevuggen" for 25 år siden
  • Mange detaljer er forskellige på vuggerne. Fx snorene, logoerne, materialet og farverne
  • Der følger karmbeslag og 2 skruer med til Slyngevuggen fra Nature's Sway, mens de skal købes seperat til vuggerne fra Nonomo og Moonboon (1 skrue medfølger til Nonomo)
  • Hos Nature's Sway er der ikke gået på kompromis med nogle af komponenterne. Det er virkelig god og højeste kvalitet.
  • Nogle kunder synes, at fjederen fra Nature's Sway er bedre end dem, fra de andre mærker

MADRAS AFSTIVER
 
Skal jeg bruge en madras afstiver?
 

Madras afstiveren gør, at bunden af slyngevuggen strækkes ud og bliver mere fast. Den er derfor god til de børn, der foretrækker mere plads i slyngevuggen.

Nogen bruger den fra start, andre først senere og andre igen får slet ikke brug for den. Så prøv uden og se, om behovet opstår. 

Se alle slyngevugger her